78194

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Re: Fascinovany

Díky za odpověď,
pokud jde o podněcování, vůbec nemá smysl, navíc v srpnu je už narozených nebo ve stadiu plodu většina zimních včel. Navíc se začíná mluvit o tom, že včasné ukončení plodování v podletí příznivě ovlivňuje varoózu, nenamnoží se tolik roztočů a pokud jde o sílu včelstva, je mnohem výhodnější včelám ponecht na zimu alespoň 3nástavky 39*24 nebo i víc a pak porovnejte podněcovaná včelstva se správně vyzimovanými.
Radek
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Honza Zátka <honzazatka/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Re: Fascinovany
> Datum: 26.5.2011 13:44:35
> ----------------------------------------
> Ty procenta jsou hodně přahnané... bílí rafinovaný cukr musí mít minimálně 99,8%
> čisté sacharózy. Zkrmit med standardně v roztoku jsem psal z důvodu podnícení.
> Pokud dám do úlu v srpnu hotové zavíčkované zásoby tak matka klást přstane
> společně se snůškou což není zrovna ideální. Pokud se někdo chcete šťourat ve
> složení cukru, tak http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=190
>
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Re: Fascinovany
> Datum: 26.5.2011 12:40:49
> ----------------------------------------
> Ahoj Jendo,
> nemám podložené, je to drb, ale říká se, že ten současný cukr může mít až 20%
> popelovin, zatímco dříve náš cukr měl cca 4%. Je tu někdo, kdo má blízko k
> cukrovarům?
> Každopádně vloni kamarád krmil cukrem a v zimě se mu včely podělali, což si za
> léta nepamatuje.
> Zimování na medu beru jako přirozenou potravu tedy jako nejlepší. Sám budu o
> víkendu řešit problém, že nestíhám vytáče, tak asi nějaké nástavky odložím na
> oddělky, abych mohl přidat kmenovým včelstvům, do maringotky se mi víc než 7NN
> nevejde. V červenci uvidím, kolik vytočím a kolik jim nechám na zimu. Jinak
> vytáčet a pak zkrmovat je blbost, copak to někdo dělá divokým včelstvům?
> Zkrystalizovaný med včelám vůbec nevadí, je hygroskopický nasaje vodu a včely
> ho
> odeberou.
> Radek
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52437


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Josef Křapka (77.237.138.60) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Re: Fascinovany

Jde mi z toho hlava kolem, co dokáže český včelař vymyslet.
Je to zábava :o)). Myslím, že jednodušší, efektivnější a energeticky nenáročný je způsob, který provozuje ing. Dvorský. Viz "medná komora". Doporučuji jeho stránky.
Jinak, to že bychom med neprodali, o to není žádná obava. A pokud nám letos něco zbude, žádné neštěstí. Příští rok med být v takovém množství nemusí. To se potom letošní zásoby hodí.
Tak ať Vám to teče, přátelé. JK

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52438


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu